DOLAR 48,72440,09%
EURO 55,88500,10%
ALTIN 6.841,060,09
BITCOIN 4213615-0,32%
Van
22°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tuşbalı öğrenciler tarihi mekanları ziyaret etti

Tuşbalı öğrenciler tarihi mekanları ziyaret etti

ABONE OL
Ocak 4, 2023 16:21
Tuşbalı öğrenciler tarihi mekanları ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tuşba Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel değerleri ile doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Şehrimi Tanıyorum’ projesi kapsamında kırsal mahallelerden şehir merkezine getirdiği öğrenciler gönüllerince bir gün geçirdiler.

Eğitimci kimliğe sahip olması münasebetiyle eğitime ve öğrencilere büyük önem veren Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, eğitime yaptığı yatırım ve geliştirdiği projelerle adından sıkça söz ettiriyor.

Tuşba Belediyesi ekipleri; ‘Şehrimi Tanıyorum’ projesi kapsamında Tuşba İlçe Merkezi’nden 60 kilometre uzaklıkta bulunan Sağlamtaş Mahallesi’ne giderek mahalledeki çocukları belediyeye ait araçlarla şehir merkezine getirdi.

Belediye Başkanı Salih Akman’ın direktifleri ile hayata geçirilen proje kapsamında; Van Müzesi, Van YYÜ Kedi Evi, Eski Van Evlerini ziyaret eden çocuklara öğlen yemeği ikram edildi. Belediyeye ait Tuşba Toplum Yaşam Merkezi’ne de götürülen öğrencilere Hacivat-Karagöz Oyunu izletilen çocuklar gönüllerince bir gün geçirdiler.

Birçoğu ilk kez Van Müzesi, Van Kedi Evi ve Tarihi Van Evlerini gören çocuklar; “Biz kırsalda yaşıyoruz ve bu tür yerleri gezme imkanımız yoktu. Fırsat bulup şehrimizin güzelliklerini görmemiştik. Bugün düzenlenen gezide bunları yakından gördük. Başkanımız Salih Akman’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrenciler daha sonra belediye ekipleri tarafından yine aynı şekilde araçlarla götürülerek evlerine bırakıldı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.