

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Kitap Van Projesi kapsamında il halk kütüphaneleri, üniversite ve liselerin kütüphanelerine kitap dağıtım lansmanına katıldı.
Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesindeki tören, Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin konseri ile başladı.
Törende konuşan Van Valisi Ozan, kitap okumanın önemine dikkat çekerek, “Kitap okumak önemli, anlamlı ve gençlerin hayallerini gerçekleştirmeleri için en güzel işlerden birisi. Kitap okuyup başarısız olan kimse yoktur. Bu anlamda devletimizin ve milletimizin imkânlarını gençlerimiz ve çocuklarımız için kullanmaktın çekinmiyoruz. Van’da okuma kültürünün yaygınlaştırılması için çok güzel işler yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Öğretmenlere, öğrencilere, projeyi yürüten, destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Bu kapsamda 3 milyon kitabı Van’ımıza kazandırdık. Okul kütüphaneleri, halk kütüphaneleri, KYK yurtları, aile destek merkezleri gibi birçok kuruma kitap aldık. 300 okulumuza kütüphane yaptık. İlçelerimize 11 bebek çocuk kütüphanesi yapıyoruz. Tiyatro binasının yanına yeni bir il halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi yapıyoruz. İlçelerimizdeki halk kütüphanelerimizin kitap sayısını 400 bin yaparak 2 katına çıkardık. Ayrıca okullarda 1 saat kitap okunuyor. Bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Çünkü kitap okumak zihinsel ve ruhsal gelişimin yanında akademik başarıya da büyük katkı sağlıyor. Bu yüzden gençlerimiz ve çocuklarımız hayallerini gerçekleştirmek için, kendilerine yatırım yapmak için kitap okumalı” dedi.
1
Türkmenoğlu, Basınla bir araya geldi
2142 kez okundu
2
Vanlı şampiyon Saki’den Kaymakam Kasman’a ziyaret
1662 kez okundu
3
MHP Van İl Başkanı Güngöralp’ten Regaip Kandili mesajı
1561 kez okundu
4
MHP Van İl Başkanı Güngöralp’ten yeni atanan DSİ 17. Van Bölge Müdürü Aksoy’a ziyaret
1145 kez okundu
5
Van’ın meşhur esnafı Dolayı Usta’dan Öğretmenler günü mesajı
994 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.